Mobiel Medisch Team

Het Mobiel Medisch Team (MMT) is een speciaal opgeleid team bestaande uit een arts, verpleegkundige en een piloot. Het MMT wordt voornamelijk ingezet bij incidenten waarbij mogelijk sprake is van ernstig schedel- en/of hersenletsel. Het MMT heeft 24/7 de beschikking over een helikopter (Eurocopter 135) en een MMT-voertuig (VOLVO XC90 en AUDI Q7)

whatsapp-image-2018-01-14-at-22-16-58_orig      whatsapp-image-2017-05-31-at-21-33-06_orig

Nederland telt in totaal 4 Mobiel Medische Teams. Zij hebben de beschikking over 5 helikopters (waarvan 1 reserve) en 4 MMT-Voertuigen (1x VOLVO XC90 en 3 x AUDI Q7). De Mobiel Medische Teams zijn verdeeld over de volgende locaties:

  • Lifeliner 1: Amsterdam (VU Medisch Centrum)
  • Lifeliner 2: Rotterdam (Rotterdam The Hague Airport)
  • Lifeliner 3: Volkel (Vliegbasis Volkel)
  • Lifeliner 4: Groningen (Groningen-Eelde Airport)
  • Reserve Lifeliner: Lelystad (Lelystad Airport)

De Mobiel Medische teams hebben met de helikopter een bereik van 100 km/h vanaf de standplaats. Voor de auto’s geldt hetzelfde inzetgebied als de helikopter. Dit is hun inzetgebied. Hierdoor is het niet mogelijk om heel Nederland te bereiken. Daarom krijgt het Nederlandse MMT bijstand van de buitenlandse collega’s. Dit gebeurd onder andere in delen van Zeeland, Brabant, Limburg, Drenthe en Overijssel. In die gebieden wordt regelmatig gebruik gemaakt van de collega’s uit België en Duitsland.