HartslagNu

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Om de overlevingskans zo groot mogelijk te houden is het belangrijk dat in deze eerste 6 minuten de reanimatie wordt opgestart. Elke minuut later neemt de overlevingskans met 10% af.

HartslagNu biedt burgers die kunnen reanimeren de mogelijkheid om burgerhulpverlener te worden. Burgerhulpverleners worden naast de hulpdiensten opgeroepen wanneer er in de buurt een persoon reanimatiebehoeftig is.

hartslagnu_logo
Logo HartslagNu

Hoe werkt HartslagNu?
Burgerhulpverleners die zich hebben aangemeld bij HartslagNu ontvangen in het geval van een reanimatie een oproep via sms of app. Er worden enkel burgerhulpverleners opgeroepen in een straal van 750 meter. Er zijn twee soorten oproepen: Je wordt gevraagd naar de dichtstbijzijnde AED te gaan, of je wordt gevraagd direct naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie op te starten tot de hulpdiensten zijn gearriveerd.

Wie kan zich aanmelden als burgerhulpverlener?
Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Je kan je alleen registreren als je een erkende training hebt gevolgd. Ook is het belangrijk om elk jaar een opfriscursus te doen.

Wil je je aanmelden als burgerhulpverlener? Of wil je meer informatie? Kijk dan op: https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/