Ambulanceposten in Vijfheerenlanden

Sinds december 2019 heeft de gemeente Vijfheerenlanden de beschikking over twee nieuwe ambulanceposten. De posten staan in Lexmond en Schoonrewoerd en zijn onderdeel van de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht. Zij zijn sinds 2 januari 2019 verantwoordelijk voor de ambulancezorg in de gemeente.

De post in Lexmond is sinds 1 december 2019 in gebruik en staat naast de brandweerkazerne aan de Driemolensweg. Er is plaats voor maximaal 1 voertuig. De post is een zogenaamd steunpunt. Dat betekent dat de post niet 24/7 bezet is met een ambulance. Wanneer de 15 minuten norm in de gemeente niet gehaald dreigt te worden kan de meldkamer ervoor kiezen om een ambulance uit de provincie naar deze post te sturen zodat de dekking gewaarborgd blijft.

Ambulancepost Lexmond – Foto: 112-Glasstad.nl

De post in Schoonrewoerd is sinds 20 april 2020 in gebruik en staat achter de brandweerkazerne aan de Dorpsstraat. Er is plaats voor maximaal 2 voertuigen. De post is een zogenaamde opkomstlocatie. Dat betekent dat de medewerkers hier hun dienst beginnen en eindigen. Gedurende de dienst kunnen zij in heel de provincie Utrecht ingezet worden. Hierdoor kan de bezetting op de post gedurende de dag variëren.

Ambulancepost Schoonrewoerd – Foto: 112-Glasstad.nl