Twee drugsdealers aangehouden in Leerdam

LEERDAM – De politie heeft de afgelopen week twee drugsdealers aangehouden in Leerdam.

De eerste aanhouding vond plaats op vrijdag 9 april. Surveillerende agenten zagen op de Stationsweg een scooter zonder verlichting rijden. De scooterrijder sloeg op de vlucht en vluchtte een woning in. Daar verstopte hij zijn jas die een handelshoeveelheid cocaïne, XTC en een verboden mes bevatte. De scooter is mogelijk van diefstal afkomstig. Dit wordt onderzocht. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen waaronder het rijden zonder rijbewijs.

De tweede aanhouding vond maandag 12 april plaats bij het Europaplein. Een automobilist verhoogde daar bij het zien van de agenten zijn snelheid. Uit een controle bleek dat er, onder andere via Meld Misdaad Anoniem, meldingen waren gedaan van handel in harddrugs door de inzittende van het voertuig. De verdachte had 29 wikkels met vermoedelijk cocaïne in zijn ondergoed verstopt.

Beide incidenten staan volgens de politie los van elkaar.

Foto: Politie Vijfheerenlanden

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.