VRU schaft nieuwe ladderwagens aan voor heel de regio

REGIO – De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft dinsdag 13 april een overeenkomst getekent voor de aanschaf van nieuwe ladderwagens voor heel de regio.

In totaal worden er 12 ladderwagens aangeschaft van het merk Magirus. De huidige 13 ladderwagens en hoogwerkers lopen langzaam tegen het einde van hun levensduur. Een van de posten binnen de regio zal het specialisme vanaf dat moment inleveren en krijgt dan ook geen nieuw voertuig.

Omdat de nieuwe ladderwagens identiek zijn is er volgens de VRU een groot voordeel voor de operationele dienst. “In alle gevallen komt een identiek voertuig ter plaatse. Er is dus direct duidelijk wat het voertuig kan en hoe ingezet kan worden.”, aldus de VRU. Ook bieden de identieke voertuigen volgens de VRU voordelen op het gebied van uitwisselbaarheid en bij het opleiden en geoefend houden van personeel en zijn er grote voordelen voor het onderhoud en voorraadbeheer. De nieuwe voertuigen hebben hetzelfde bereik als de huidige voertuigen (32 meter).

Wanneer de eerste nieuwe ladderwagens inzetbaar zijn is nog niet bekend. De huidige hoogwerker van de post Leerdam is 14 jaar oud zal op termijn ook door een nieuwe ladderwagen worden vervangen.

Afbeelding: Veiligheidsregio Utrecht – Een impressie van de nieuwe ladderwagens

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.