Taakstraf en rijontzegging voor Leerdammer die bejaarde fietsster aanreed in Leerdam

LEERDAM – De rechtbank heeft donderdag 11 maart een taakstraf en een rijontzegging opgelegd aan een 38-jarige Leerdammer die in 2019 een bejaarde fietsster aanreed in Leerdam en vervolgens de plaats van het ongeval verliet.

Het ongeval vond op 19 april 2019 plaats op de Patrimoniumstraat. De 38-jarige man reed met zijn bestelbus over de Patrimoniumstraat toen hij in conflict raakte met twee fietsers. De man reed vervolgens achteruit en raakte hierbij een destijds 83-jarige andere fietsster. De vrouw liep onder meer diverse ribbreuken en een beenwond op. De man verliet de plaats van het ongeval en meldde zich pas enkele dagen later bij de politie.

De rechtbank stelt dat het rijgedrag van de man aanmerkelijk onvoorzichtig was en dat hij had moeten vermoeden dat door zijn handelen letsel of schade was ontstaan. In strafverhogende zin heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat het ongeval het gevolg is van een verkeersconflict waarbij de man het nodig vond om op gevaarlijke en aggressieve wijze achteruit te rijden om verhaal te halen. Tegen de man is een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van 6 maanden opgelegd. Mocht de man de taakstraf niet of niet naar behoren uitvoeren, dan moet hij 90 dagen de cel in.

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.