Komst rotonde Nieuwe Zuiderlingedijk-N848 uitgesteld; Te weinig ruimte

ASPEREN – De komst van de rotonde die dit jaar zou worden aangelegd op de kruising Nieuwe Zuiderlingedijk-N848 bij Asperen is met minstens 2 jaar uitgesteld. Dat meldt de provincie Gelderland op haar website.

De kruising Nieuwe Zuiderlingedijk-N848 is al jaren een doorn in het oog voor weggebruikers. Regelmatig vinden er op dit punt (dodelijke) aanrijdingen plaats. De roep om een rotonde werd steeds groter. In juni 2020 liet de provincie nog aan deze website weten dat de rotonde bij het groot onderhoud aan de N848, dat dit jaar gepland staat, zou worden aangelegd.

Op deze beslissing komt de provincie nu deels terug. De rotonde komt er wel, maar dat gaat nog zeker twee jaar duren. Volgens de provincie is er nu namelijk te weinig ruimte op de dijk. “Wij brengen daarom in 2021 nieuwe grond aan. Deze nieuwe grond moet 2 tot 2,5 jaar liggen om goed te kunnen zetten. Daarna maken we de rotonde.”, schrijft de provincie op haar website.

Afbeelding: Google Maps

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.