Daadwerkelijk celstraf en rijontzegging voor man die Aspernaar doodreed

NOORDELOOS – De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag 12 november daadwerkelijk een celstraf en rijontzegging opgelegd aan de man die in september 2019 een 73-jarige Aspernaar doodreed op de N214 bij Noordeloos. Dat meldt het AD.

De 73-jarige Aspernaar wilde met zijn scootmobiel de N214 oversteken toen hij werd aangereden door een 24-jarige motorrijder uit Utrecht. De Aspernaar werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar overleed enkele dagen later. Uit beelden die de motorrijder zelf maakte bleek dat hij op het moment van de aanrijding minstens 130 km/h reed. De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van 2 jaar en een rijontzegging van 4 jaar. De rechter ging hier donderdag niet in mee, mede door de meewerkende houding van de man tijdens het onderzoek en het proces en zijn spijtbetuiging richting de familie.

Desondanks werd de man een straf opgelegd. De rechter legde de man een celstraf op van 8 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk en een rijontzegging van 5 jaar.

Foto: Archief

Geplaatst op: 12-11-2020 19:13 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.