Officier van justitie eist celstraf tegen Utrechter die Aspernaar doodreed

UTRECHT/NOORDELOOS – De Officier van justitie heeft donderdag 29 oktober een celstraf van 2 jaar geëist tegen een 24-jarige Utrechter die in september 2019 een 73-jarige man uit Asperen doodreed bij Noordeloos.

De Utrechter reed op 15 september 2019 op zijn motor over de N214 bij Noordeloos. De 73-jarige Aspernaar wilde met zijn scootmobiel de N214 oversteken toen hij door de Utrechter werd aangereden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. Uit beelden die de motorrijder zelf maakte bleek dat hij op het moment van de aanrijding zo’n 130 km/h heeft gereden.

Als het aan de Officier van justitie ligt gaat de 24-jarige Utrechter voor 2 jaar de cel in. Ook wil hij dat de Utrechter een rijontzegging van 4 jaar krijgt. De definitieve uitspraak is op 12 november.

Foto: Archief

Geplaatst op: 29-10-2020 20:32 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.