Brandweer rukt uit voor hinderlijke lucht in woning; hoofdpijn voor werklieden en brandweerman

ASPEREN – De brandweer is vrijdagochtend 11 september uitgerukt voor een hinderlijke lucht in een woning in Asperen.

Omstreeks 09:15 uur kregen de hulpdiensten een melding van een mogelijke gaslucht in een woning aan de Schoutlaan. Ter plaatse bleek er inderdaad een vreemde lucht te zijn in de kruipruimte van een woning. Een isolatiebedrijf voerde op dat moment werkzaamheden uit in de woning en sloeg alarm.

Hoofdpijn
Na enige tijd kregen twee werknemers van het isolatiebedrijf en een brandweerman van de post Asperen last van hoofdpijn en tintelende vingers. Zij zijn nagekeken door het personeel van twee ter plaatse gekomen ambulances, maar hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

Na onderzoek bleek een combinatie van slechte lucht en een gebrek aan zuurstof de oorzaak van het geheel. “De ruimte was tientallen jaren afgesloten geweest.”, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De brandweer heeft de ruimte geventileerd en kon daarna terug naar de kazerne. Het isolatiebedrijf zal voordat de werkzaamheden worden hervat zorgen dat er ventilatie wordt geplaatst.

Foto’s: 112-Glasstad.nl

Geplaatst op: 11-09-2020 15:54 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.