Schilderij van Frans Hals gestolen uit museum Het hofje van mevrouw van Aerden in Leerdam

LEERDAM – Uit het museum Het hofje van mevrouw van Aerden in Leerdam is in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 augustus een schilderij van Frans Hals gestolen. Dat meldt de politie.

Omstreeks 03:30 uur ging het inbraakalarm af. De dader(s) hadden de achterdeur geforceerd en wisten het schilderij “twee lachende jongens met bierkruik” van schilder Frans Hals uit 1626-1627 mee te nemen. De politie heeft de daders niet meer aangetroffen. Woensdag heeft een team van de recherche samen met onder meer de forensische opsporing ter plaatse onderzoek verricht.

Derde keer
Het is sinds 1988 de derde keer dat dit schilderij werd gestolen. Dit gebeurde toen samen met een schilderij van Jacob van Ruisdael. In 2011 werden beide schilderijen voor een tweede keer gestolen. De eerste keer werden de schilderijen na 3 jaar teruggevonden. In 2011 duurde dit 6 maanden.

Verdrietig
Burgemeester Sjors Fröhlich noemt het nieuws van de diefstal op zijn twitterpagina “verdrietig kunst-nieuws”. Volgens hem werkt een groot team van de politie aan een zeer omvangrijk onderzoek. Fröhlich hoopt dat het schilderij weer snel terug is in het hofje, waar het hoort.

De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie of camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Geplaatst op: 27-08-2020 14:14 uur | laatst bijgewerkt op: 27-08-2020 15:14 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.