Beschonken scooterrijder (20) rijdt over vluchtstrook van A2; rijbewijs ingevorderd

EVERDINGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige beschonken scooterrijder over de vluchtstrook van de A2 bij Everdingen reed. Dat meldt de politie.

Agenten kwamen de scooterrijder omstreeks 02:30 uur tegen. Zij probeerden hem tot stoppen te dwingen door de zwaailichten van het dienstvoertuig aan te zetten. Bij het zien hiervan besloot de scooterrijder te vluchten. “Hij gooide zijn scooter in de berm en vluchtte via een sloot de bosjes in.” Laat wijkagent Marcel van Nieuwpoort weten. Omdat de man niet reageerde op het aanroepen besloten agenten een politiehond in te zetten. Dit maakte zoveel indruk dat de man eieren voor zijn geld koos. Hij kon hierna snel worden aangehouden.

Ademanalyse
Tijdens zijn aanhouding merkten de agenten een indringende alcohollucht op bij de man. Om deze reden mocht hij op het politiebureau een ademanalyse afleggen. De uitslag hiervan betrof 690 ug/l. “Aangezien dit de tweede keer was in korte tijd en hij een beginnend bestuurder is kan hij een forse straf tegemoet zien. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.”, aldus van Nieuwpoort. Ook voor het rijden over de vluchtstrook krijgt de man een proces-verbaal. Tot overmaat van ramp bleek de man ook nog eens jarig te zijn.

Geplaatst op: 22-08-2020 18:56 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.