Leerdammers die mannen met mes beroofden krijgen daadwerkelijk cel- en taakstraf

LEERDAM – De twee Leerdammers van 17 en 19 jaar oud die in januari twee mannen met een mes beroofden van hun geld en telefoons hebben dinsdag 28 juli daadwerkelijk een cel- en taakstraf opgelegd gekregen. Dat meldt Het Kontakt.

De jongens beroofden op 16 januari twee mannen bij het Wieltje van Collee in Leerdam van hun geld en telefoons. De mannen waren door de jongens in de val gelokt met een nepaanbieding over sigaretten. De mannen kregen om de beurt een mes op hun keel. De jongens konden snel door de politie worden aangehouden. Bij hun aanhouding werden harddrugs aangetroffen. De Officier van Justitie eiste twee weken geleden een celstraf van 200 dagen (6,5 maanden), een taakstraf van 120 uur, een schadevergoeding van €200,- en een onder toezicht plaatsing bij de jeugdreclassering.

De daadwerkelijke straf is dinsdag 28 juli iets anders uitgevallen. De kinderrechter legde een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 5 maanden, een taakstraf van 100 uur, een intensieve onder toezicht plaatsing bij de jeugdreclassering voor de duur van 2 jaar en een schadevergoeding van €1250,- op. De jongens hadden voor de beroving nog een blanco strafblad.

Geplaatst op 28-07-2020 20:08 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.