Cel- en taakstraf geëist tegen Leerdammer (19) voor beroving met mes

LEERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 14 juli een cel- een taakstraf geëist tegen een 19-jarige Leerdammer voor een beroving met een mes. Dat meldt Het Kontakt donderdag 16 juli.

De beroving vondt donderdagavond 16 januari plaats bij het Wieltje van Collee. Samen met een 17-jarige vriend beroofde hij twee personen van hun geld en telefoons. De jongens boden via een appgroep goedkoop sigaretten aan. Ze spraken met hun slachtoffers af bij het Wieltje van Collee. De slachtoffers hadden allebei €200,- op zak om de sigaretten te betalen. De slachtoffers kregen om de beurt een mes op hun keel en moesten hun geld en telefoons afstaan.

De politie wist de twee verdachten in de buurt aan te houden. Bij hun aanhouding werden harddrugs aangetroffen. Hier zullen zij ook voor worden veroordeeld. Tegen de 19-jarige Leerdammer werd een celstraf van 200 dagen en een werkstraf van 120 uur geëist. Het OM wil ook dat hij onder intensief toezicht van de jeugdreclassering wordt geplaatst en dat hij een schadevergoeding van €200,- betaalt. De jongen bekende op de zitting dat hij met het mes had gedreigd.

De uitspraak is over twee weken.

Geplaatst op: 16-07-2020 11:16 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.