Provincialeweg N848 krijgt in 2021 lang gewenste rotonde

REGIO – De provincialeweg N848 tussen Vuren en Leerdam krijgt in 2021 een, door velen lang gewenste, rotonde. Dat bevestigt de provincie Gelderland dinsdagmiddag 16 juni aan 112-Glasstad.nl.

De N848, waarvan de provincie de wegbeheerder is, staat bekend om de vele (dodelijke) ongevallen die daar gebeuren. Vooral de kruising met de Nieuwe Zuiderlingedijk bij Asperen is voor veel mensen een heikel punt. Op vrijdagmiddag 12 juni gebeurde daar voor het laatst een ongeval. Hier waren een auto en een vrachtwagen bij betrokken. Een maand eerder kwam een 59-jarige motorrijdster uit Leerdam op datzelfde punt om het leven na een botsing met een auto. De roep om een rotonde op dit punt wordt bij elk ongeval groter.

Samen met de gemeenten Vijfheerenlanden, West Betuwe en de politie heeft de provincie, als voorbereiding op een grote onderhoudsbeurt in 2021, een aantal knelpunten op de N848 onderzocht. De provincie erkent dat de verkeersveiligheid op de kruising met de Nieuwe Zuiderlingedijk te wensen overlaat. Daarom wordt op dit punt een rotonde geplaatst. Hiermee gaat voor velen een langgekoesterde wens in vervulling.

Naast het plaatsen van een rotonde voert men ook onderhoud uit aan het asfalt. Op een aantal plekken zal het asfalt worden vervangen. Ook zal men het asfalt sealen, zodat deze minder snel slijt. De provincie heeft ook gekeken naar de situatie voor fietsers bij de Lingebrug. Veel fietsers zouden op dit punt moeilijk de juiste weg kunnen vinden. De provincie geeft echter aan hier niets aan te kunnen doen. “De huidige brug is nog niet aan vervanging toe. Daarom kunnen we de situatie daar niet beter maken.”, verklaart de provincie.

Foto: Screenshot Google maps kruising N848-Nieuwe Zuiderlingedijk

Geplaatst op: 16-06-2030 13:58 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.