Man verzet zich bij aanhouding in Meerkerk

MEERKERK – Een man heeft zich zaterdagmiddag 13 juni hevig verzet bij zijn aanhouding in Meerkerk. Dat meldt de politie op haar social media.

Een buurtbewoner kwam die middag naar het bureau aan de Burgemeester Sloblaan om te melden dat er verderop in de straat een man schreeuwend midden op de weg lag.

Ter plaatse bleek inderdaad een onder invloed zijnde man op straat te liggen. Ondanks meerdere bevelen weigerde de man weg te gaan en bleef hij de agenten beledigen. Hierop werd de man aangehouden. Toen de man dit hoorde verzette hij zich hevig. Uiteindelijk moesten de collega’s uit Nieuwegein en Houten ter plaatse komen om te ondersteunen.

Onwel

Na de aanhouding was het de bedoeling dat de man werd overgebracht naar het cellencomplex. Tijdens het vervoer werd de man echter onwel. Om deze reden moest er een ambulance ter plaatse komen. Na een behandeling in het ziekenhuis kon de man alsnog worden ingesloten op het cellencomplex. Waarom de man onwel werd is niet bekend.

Waardering

Verschillende buurtbewoners waren getuige van het incident. Een aantal van hen boden spontaan aan om te helpen, tot grote waardering van de politie die zich als laatste tot hen richt. “Dit komt niet vaak voor. Dit keer was het niet nodig maar weet dat het gewaardeerd wordt.”, aldus de politie.

Geplaatst op: 14-06-2020 10:08 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.