Arrestantencomplex Tiel gaat definitief dicht; agenten met arrestanten naar Elst of omliggende complexen

REGIO – Het arrestantencomplex van de politie in Tiel gaat definitief dicht. Dat maakt de politie zojuist bekend.

Het afgelopen jaar was er veel te doen rondom de mogelijke sluiting. De reden voor de sluiting is onder meer de personele krapte en leegstand van de complexen. Vooral burgemeesters van gemeenten in de buitengebieden hadden kritiek over de sluiting. Daarom heeft de politie drie maatregelen genomen. Zo komt er op relevante momenten ondersteuning voor het vervoer en worden lichte zaken op de lokale politiebureaus afgehandeld. Zo zijn agenten niet te lang buiten hun eigen gebied. Ook kunnen agenten met hun arrestanten terecht op complexen in de omgeving zoals Den Bosch en Houten.

Het district Gelderland-Zuid beschikt nu nog over twee complexen: één in Tiel en één in Nijmegen. In totaal beschikt de eenheid Oost-Nederland over 9 arrestantencomplexen. De helft hiervan gaat dicht. Het complex in Nijmegen wordt samen met dat van Arnhem samengevoegd in een nieuw te bouwen complex in Elst. Per wanneer het complex in Tiel sluit is niet bekend.

Geplaatst op: 20-04-2020 14:25 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.