Ambulancepost Schoonrewoerd in gebruik genomen door RAVU

SCHOONREWOERD – De Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) heeft op 20 april de nieuwe ambulancepost in Schoonrewoerd in gebruik genomen.

De post staat achter de brandweerkazerne aan de Dorpsstraat en is 24/7 bemand. Bij de overname van de ambulancezorg door de RAVU in 2019 werd duidelijk dat er in de gemeente Vijfheerenlanden een nieuwe ambulancepost moest komen. Sinds de overname waren er twee steunpunten gerealiseerd in de brandweerkazernes van Leerdam en Lexmond. De post in Meerkerk, eigendom van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, werd onder meer om strategische redenen, niet overgenomen. Hiervoor bouwt de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid een nieuwe post in Schelluinen.

Naast de ambulancepost in Schoonrewoerd heeft de RAVU ook een steunpunt laten bouwen aan de Driemolensweg in Lexmond. Deze post is niet 24/7 bemand en wordt gebruikt als de aanrijtijd in de gemeente in gevaar komt wanneer er geen ambulance in het gebied beschikbaar is. En ambulance van een andere post uit de provincie Utrecht zal dan vanaf de post in Lexmond ingezet worden. Wanneer het nodig is kunnen de ambulancediensten Zuid-Holland Zuid en Gelderland-Zuid ook met hun wagens bijspringen. post in Lexmond is in december 2019 in gebruik genomen.

Foto: 112-Glasstad.nl

Geplaatst op: 20-04-2020 16:30 uur | Laatst bijgewerkt op: 23-04-2020 19:52 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.