Beatrixziekenhuis en Lingepolikliniek vanaf donderdag weer open

LEERDAM/GORINCHEM – Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam gaan vanaf donderdag 5 maart weer volledig open. Dat meldt het ziekenhuis woensdagmiddag.

Beide locaties kenden sinds zondag 1 maart een complete opname- en bezoekersstop nadat bij een patiënt die eerder in het ziekenhuis verpleegd werd het coronavirus werd vastgesteld. De vrouw lag gedurende een week op de intensive care van het ziekenhuis wegens luchtwegklachten. Toen zij daarna, vanwege haar toestand, naar een Rotterdams ziekenhuis werd verplaatst bleek zij het coronavirus te hebben. Om verdere besmetting van patiënten en medewerkers te voorkomen werd een oponame- en bezoekersstop ingesteld.

Gefaseerde opening
Het ziekenhuis werd sinds maandag 2 maart al gefaseerd geopend. De afdeling verloskunde en de kinder- en jeugdafdeling waren die dag weer toegankelijk voor nieuwe patiënten. De dagbehandeling voor patiënten die chemobehandelingen krijgen ging dinsdag 3 maart weer open. Donderdag 5 maart volgen de rest van het ziekenhuis en de Lingepolikliniek. Alle geplande afspraken gaan vanaf dat moment weer door.

Testen negatief
In totaal testte het ziekenhuis 22 van haar medewerkers op het virus. Deze medewerkers zijn in direct contact geweest met de vrouw en ontwikkelden gezondheidsklachten. Van 19 van hen is inmiddels bekend dat de testen negatief zijn. Deze medewerkers hebben het virus niet. Van de overige 3 medewerkers zijn nog geen uitslagen bekend. Zij zijn pas later getest omdat zij later klachten kregen. Ondanks dat deze resultaten nog niet bekend zijn zegt het ziekenhuis dat het veilig is om weer open te gaan.

Foto: Hulpdiensten Gorinchem / Max Liet

Geplaatst op: 04-03-2020 14:32 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.