Beatrixziekenhuis per direct gefaseerd weer open; Lingepolikliniek blijft gesloten

GORINCHEM/LEERDAM – Het Beatrixziekenhuis gaat per direct gefaseerd weer open. Dat meldt het ziekenhuis via haar website.

Het ziekenhuis kent sinds 1 maart een complete opname- en bezoekersstop nadat een patiënt die daar eerder behandeld werd in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum positief testte op het coronavirus. De vrouw meldde zich op 21 februari met luchtwegklachten bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Hier verbleef zij tot 28 februari op de intensive care. Omdat haar toestand verslechterde werd zij overgebracht naar Rotterdam, alwaar bleek dat de vrouw besmet was met het coronavirus.

Maandagavond 2 maart meldde het ziekenhuis dat men per direct gefaseerd weer open zal gaan voor nieuwe patiënten. De afdeling verloskunde en de kinder- en jeugdafdeling zijn als eerste weer geopend. Dinsdag volgt de dagbehandeling voor patiënten met chemobehandelingen. “De medewerkers van de afdelingen die vandaag en morgen open gaan hebben geen direct contact gehad met de patiënt die eerder in het ziekenhuis lag en besmet is met het coronavirus. Dit betekent dat het veilig is om de afdelingen te heropenen.”, aldus het ziekenhuis op haar website. Omdat de hoofdingang nog gesloten blijft zal de ingang via de spoedeisende hulp verlopen.

Bezoek
In het ziekenhuis geldt nog wel een bezoekersstop. Als uitzondering mogen patiënten op de kinder- en jeugdafdeling wel hun ouders ontvangen. Op de afdeling verloskunde zijn de partners van de patiënten die daar moeten bevallen ook welkom.

Wanneer het ziekenhuis weer volledig open kan is nog niet bekend. De Lingepolikliniek in Leerdam blijft nog wel gesloten. Ook hier is nog geen datum voor heropening bekend.

Foto: Hulpdiensten Gorinchem / Max Liet

Geplaatst op: 02-03-2020 20:51 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.