Lingepolikliniek en Beatrixziekenhuis gesloten om vrouw met Coronavirus; huisartsenpost tijdelijk verplaatst

LEERDAM/GORINCHEM – De Lingepolikliniek in Leerdam en het Beatrixziekenhuis zijn per direct tijdelijk gesloten nadat een 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk (Noord-Brabant) positief testte op het Coronavirus. Dat blijkt uit een persconferentie van het RIVM en een verklaring van het Beatrixziekenhuis.

De vrouw verbleef tussen 21 en 28 februari op de Intensive care van het Gorinchemse ziekenhuis nadat zij zich met klachten aan de luchtwegen meldde op de spoedeisende hulp. Omdat haar toestand verslechterde is zij overgebracht naar  het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar testte zij 2 keer positief op het virus.

“De patiënt voldeed eerst niet aan de toen geldende casusdefintie van het RIVM om getest te hoeven worden op corona. De patiënt was niet in een risicogebied geweest of in aanraking gekomen met een bevestigde besmette patiënt. Halverwege de middag op vrijdag 28 februari heeft het RIVM het protocol aangepast. De patiënt was toen al naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.”, luidt de verklaring van het Gorinchemse ziekenhuis.

Ziekenhuis gesloten
Het ziekenhuis in Gorinchem en de polikliniek in Leerdam zijn als gevolg van de besmetting tijdelijk gesloten. “Het besmettings risico is groot. Wij willen niet dat patiënten, bezoekers, medewerkers en de inwoners van deze regio onnodig gevaar lopen. Om besmettingen te voorkomen, sluiten wij nu in samenspraak met het RIVM de deuren van het ziekenhuis. Dit betekent ook dat alle afspraken in het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek niet doorgaan. Patiënten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.”

Voor het ziekenhuis geldt een complete opname- en bezoekersstop. Wanneer het ziekenhuis en de polikliniek weer open kunnen is niet bekend. De huisartsenpost is gewoon open maar verhuist tijdelijk naar de Colvenierstraat. Het telefoonnummer is wel gelijk gebleven. Het ziekenhuis heeft inmiddels 3 medewerkers en één patënt laten testen op het virus. In alle gevallen was de test negatief.

Kijk voor meer informatie over het Coronavirus op rivm.nl.

Geplaatst op: 01-03-2020 17:04 uur | Laatst bijgewerkt op: 02-03-2020 14:11 uur

3 gedachten over “Lingepolikliniek en Beatrixziekenhuis gesloten om vrouw met Coronavirus; huisartsenpost tijdelijk verplaatst

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.