Relatief rustige dienst voor brandweer tijdens storm van 9 februari; treinverkeer enkele uren plat

REGIO – De brandweerposten van Asperen, Herwijnen, Leerdam en Schoonrewoerd kunnen terugkijken op een relatief rustige dienst tijdens de storm van zondag 9 februari.

In totaal moesten de brandweerposten tussen zondagochtend 10:00 uur en maandagochtend 06:00 uur 4 keer uitrukken voor een stormschade. Dat blijkt uit navraag bij onder meer de veiligheidsregio Utrecht. De brandweer van Herwijnen kreeg één melding. Aan de Waay in Vuren was een daklijst van een woning losgeraakt (foto). De brandweer heeft deze verwijderd. De brandweer van Schoonrewoerd hoefde ook maar één keer uit te rukken. Even na middernacht moesten zij naar de Diefdijk bij Leerdam. Daar was een boom over de weg gevallen.

De brandweer van Leerdam beleefde de drukste dienst tijdens de storm. In totaal moesten zij twee keer uitrukken. Aan het Ambtsplein was een dak van een fietsenstalling gewaaid. De brandweer heeft deze weer vastgelegd. De andere melding was aan de Nieuwstraat. Wat hier was gebeurd kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet vertellen. De brandweer van Asperen had de rustigste dienst. Zij werden niet opgeroepen.

Treinverkeer plat
De storm heeft niet alleen op de weg voor problemen gezorgd. Ook op de Merwedelingelijn heeft de storm het treinverkeer enkele uren plat gelegd. Bij een bedrijf aan de Vlietskade in Arkel waaiden even voor 16:30 uur pallets met lege verpakkingsmaterialen weg. Deze belandde op het spoor langs de Parallelweg. Hierdoor lag het treinverkeer tussen Gorinchem en Leerdam enkele uren stil. In samenwerking met ProRail heeft de plaatselijke brandweer de materialen van het spoor gehaald. In de tussentijd werd door vervoerder Qbuzz vervangend vervoer in de vorm van bussen ingezet. Even na 19:30 uur kon het treinverkeer worden hervat.

Foto: ingezonden

Geplaatst op: 11-02-2020 15:55 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.