Politie wijst twee mogelijke locaties voor permanent bureau in Leerdam af; onderzoek naar derde locatie

LEERDAM – De politie heeft twee mogelijke locaties voor een te realiseren permanent politiebureau in Leerdam afgewezen. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Sjors Fröhlich aan de raad van de gemeente Vijfheerenlanden.

Al sinds de gemeentelijke en provinciale herindeling in 2019 bekijkt de politie de mogelijkheid voor een permanent bureau in Leerdam. Nu komen de agenten in de gemeente Vijfheerenlanden vanuit bureau’s in Meerkerk, Nieuwegein en Houten. In de gemeentehuizen van Leerdam en Vianen zijn steunpunten gerealiseerd.

De politie had als mogelijke locatie voor het bureau een pand naast de brandweerkazerne aan de Koningin Emmalaan op het oog. Vroeger zat hier ook al een bureau. Toch gaat men naar nu blijkt niet terug naar dit pand. “Deze locatie is niet geschikt verklaard door de politie.“, aldus Fröhlich in de brief aan de raad. Als tweede serieuze optie werd een pand aan de Stationsweg onderzocht. Het pand biedt nu nog plaats aan een IT-bedrijf, maar zij gaan verhuizen. Ook dit pand bleek niet geschikt. “Ook deze locatie bleek niet over de juiste eigenschappen te beschikken.”

Op verzoek van de politie is inmiddels volgens Fröhlich extra werkruimte gerealiseerd op de tweede etage van het gemeentehuis in Meerkerk. “Dit stelt de politie in staat haar taken zorgvuldig uit te blijven voeren.”

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar een derde, nog geheime, locatie in Leerdam. Wanneer dit onderzoek wordt afgerond is nog niet duidelijk. Voor deze locatie zal geen finanicieel beroep worden gedaan op de gemeente.

Geplaatst op: 28-01-2020 12:09 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.