Melding van geweer in rijdend voertuig blijkt misverstand; bloemetje met excuses voor betrokkenen

LEERDAM – Een melding van personen die in een rijdend voertuig een geweer vasthielden is donderdagavond 16 januari in Leerdam met een sisser afgelopen. Dat meldt wijkagent Mark den Hartog maandag 20 januari.

Die avond kreeg de politie een melding dat een getuige een voertuig zag rijden over de Parallelweg in Leerdam. De inzittenden zouden een geweer vasthouden. “Gelet op de ernst van deze melding en de overtuiging die de melder had, is er ingezet op deze melding en hebben collega’s een plan gemaakt om het voertuig te controleren.”, aldus Den Hartog.

Niet veel later bleek dat het voertuig geparkeerd was bij een eethuis aan de Fonteinstraat. Het voertuig was eigendom van het eethuis. Agenten hebben vervolgens zicht gepakt op het eethuis en zagen buiten drie mannen, welke later werknemers bleken te zijn. Middels een BTGV, een procedure voor (mogelijk) vuurwapengevaarlijke verdachten, is de situatie veiliggesteld. “Het betrof wel een light versie van de BTGV. Er is door de politie niet gericht met vuurwapens.“, benadrukt den Hartog.

Misverstand

Al snel bleek dat het een misverstand betrof. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De betrokkenen kregen uit handen van de wijkagent een bloemetje en excuses. “De betrokkenen waren even ernstig geschrokken, wat wij kunnen begrijpen. Wij vinden het erg vervelend voor de betrokken medewerkers.”

Geplaatst op: 20-01-2020 16:05 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.