Jongens aangehouden na beroving met mes in Leerdam

LEERDAM – De politie heeft donderdagavond 16 januari 2 jongens van 17 en 18 jaar oud uit Leerdam aangehouden voor een beroving waarbij werd gedreigd met een mes.

Het incident speelde zich omstreeks 20:00 uur af aan het Kruiswerf in Leerdam. Twee jongens rookten daar een sigaretje toen zij werden begroet door twee andere jongens die langs liepen. Een van de jongens vroeg hen om mee te komen en dit deden zij.

Toen ze de hoek om waren en tussen een lantaarnpaal en een hekje stonden draaide een van de jongens zich om. Hij trok een mes uit zijn zak, bedreigde de slachtoffers hiermee, en gaf het bevel om hun geld en telefoon af te staan. Hierna vluchtte de daders weg.

De slachtoffers belden 112 en gaven een duidelijk signalement door. Agenten wisten enkele minuten later in de omgeving twee jongens van 17 en 18 jaar oud uit Leerdam aan te houden. Wat er met de jongens gaat gebeuren is niet bekend.

Geplaatst op: 17-01-2020 15:13 uur | Laatst bijgewerkt op: 17-01-2020 22:58 uur