Politie: “Wens voor permanent bureau bestaat nog steeds”

LEERDAM – De politie heeft nog steeds de wens om een permanent bureau te openen in de gemeente Vijfheerenlanden. Dat laat een woordvoerder van de eenheid Midden-Nederland desgevraagd weten.

Een jaar geleden verhuisde de politietaken vanwege de gemeentelijke en provinciale herindeling van de eenheid Rotterdam naar de eenheid Midden-Nederland. Meteen sprak de politie de wens uit om een permanent bureau te openen in Leerdam. Hiervoor zou een pand aan de Koningin Emmalaan in beeld zijn als locatie, maar sindsdien bleef het stil.

Vandaag (maandag 13 januari) laat de politie desgevraagd weten dat de wens nog steeds bestaat. “Er zijn nog geen directe ontwikkelingen te noemen rondom dit onderwerp, maar de wens bestaat nog altijd en de zoektocht naar een locatie gaat onverminderd door.”, aldus een woordvoerder.

Tot het bureau er daadwerkelijk staat rukt de politie uit vanaf het bureau in Meerkerk en het stadskantoor aan het Dokter Reilinghplein in Leerdam. De andere twee bureau’s van het basisteam staan in Houten en Nieuwegein. In Vianen is een steunpunt voorzien in het gemeentehuis.

Geplaatst op: 13-01-2020 11:49 uur