RTV Utrecht besteed aandacht aan bij inbraak gestolen auto’s in Leerdam

LEERDAM – RTV Utrecht besteed zaterdag 11 januari op tv aandacht aan een inbraak in Leerdam waarbij een viertal auto’s werd gestolen.

De zaak van juni 2019 wordt behandeld in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. De inbraak vond in het weekend van 9 tot 11 juni plaats bij een autobedrijf aan de Industrieweg in de Glasstad.

Een van de auto’s, een Jaguar, raakte in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni betrokken bij een eenzijdig ongeval in Culemborg. Na dat ongeval nam de politie contact op met de eigenaar, het autobedrijf. Hierna bleek dat er was ingebroken bij het bedrijf en dat er nog een drietal auto’s weg was. Een van die drie auto’s, een Mini Cooper, werd een paar dagen later na een vergeefse achtervolging op de A2 teruggevonden in Vianen. De twee andere auto’s, een Peugeot 307 en een Mini One werden in de weken daarna (18 en 24 juni) aangetroffen in Beesd (Appeldijk) en Acquoy (Acquoysemeer). In de eerste twee gevallen wisten de bestuurders te ontkomen.

In het programma van zaterdag worden bewakingsbeelden getoond van de inbraak en het met meerdere van deze auto’s tanken zonder te betalen. Gezien de locaties waar de auto’s werden aangetroffen houdt de politie er rekening mee dat de daders uit de omgeving komen of hier in ieder geval goed bekend zijn.

Bureau Hengeveld wordt zaterdag 11 januari om 08:00 uur uitgezonden op RTV Utrecht. Het programma wordt tussen 08:00 uur en 15:00 uur, en daarna tussen 16:15 uur en donderdagochtend 07:15 uur, ieder uur herhaald.

Geplaatst op: 06-01-2020 18:49 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.