Brand in dixi slaat over naar supermarkt in Leerdam; supermarkt dicht

LEERDAM – In Leerdam is een brand in een dixi in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november overgeslagen naar een supermarkt.

De brand ontstond rond middernacht in de dixi aan het Eiland. De brandweer van Leerdam en Schoonrewoerd hadden het vuur na ongeveer anderhalf uur onder controle, maar konden niet voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen supermarkt. Burgemeester Sjors Fröhlich kwam ook ter plaatse om een beeld te krijgen van de situatie.

Dicht

De supermarkt liep door de brand zowel binnen als buiten grote schade op. Via Facebook laat de supermarkt weten in ieder geval tot en met zaterdag dicht te zijn.

Brandstichting

De politie gaat ervan uit dat de brand het gevolg is van brandstichting. Daarom is men op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto’s: 112-Glasstad.nl

Geplaatst op: 22-11-2019 11:01 uur

 

uur