Politie wil arrestantencomplexen Nijmegen en Tiel sluiten; agenten met verdachten naar Elst

REGIO – Als het aan de politie Oost-Nederland ligt sluiten onder andere de arrestantencomplexen van Tiel en Nijmegen straks haar deuren. Dat schrijft De Gelderlander.

De politie kampt met een te kort aan personeel en onderzoekt nu hoe men dit het beste op kan vangen. Het sluiten van een aantal complexen behoort tot de mogelijkheden. “We hebben al behoorlijk geimproviseerd maar daarmee gaan we het uiteindelijk niet redden.”, aldus de politie in een verklaring. Op dit moment zijn er in de hele politieregio Oost-Nederland 9 arrestantencomplexen.

De politie wil volgens de krant, als een aantal complexen gesloten gaat worden, een nieuw complex voor heel Gelderland laten bouwen in Elst. Agenten uit bijvoorbeeld West Betuwe moeten dan straks met hun verdachten daarheen, terwijl ze nu nog in Tiel terecht kunnen. Dat zal betekenen dat zij enkele uren buiten hun eigen gebied zullen zijn en daardoor niet ingezet kunnen worden voor spoedgevallen.

De top van de politie Oost-Nederland zal haar plannen op 19 november met alle 79 burgemeesters bespreken tijdens het halfjaarlijkse overleg. “We begrijpen de zorgen en om die reden investeren wij veel in gesprekken met burgemeesters, maar ook met partners (zoals openbaar ministerie en advocatuur). We willen hen graag meenemen in onze overwegingen en we willen graag horen hoe zij hier hier naar kijken. Zodra er meer bekend is, gaan we u direct informeren.”

Bronnen: De Gelderlander en Politie.nl

Geplaatst op: 18-10-2019 10:32 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.