Nieuwe ambulancepost Schoonrewoerd gaat plaats bieden aan twee voertuigen

Nieuwe ambulancepost Schoonrewoerd gaat plaats bieden aan twee voertuigen

VIJFHEERENLANDEN – De nieuw te bouwen ambulancepost in Schoonrewoerd gaat plaats bieden aan twee voertuigen. Dat blijkt uit een artikel van de gemeente Vijfheerenlanden welke eerder dit jaar werd gepubliceerd en recent door deze website online werd gevonden.

De ambulancepost komt in de nabijheid van de brandweerkazerne aan de Dorpsstraat te staan. De post betreft volgens de gemeente een tijdelijke post voor de periode van 5 tot 10 jaar. Naast de ruimte voor twee ambulances zal de post ook een opslagruimte voor medische voorraad en zuurstofflessen krijgen. Verdere voorzieningen voor het personeel zoals kleedkamers, een huiskamer en kantoorruimte zullen ook aanwezig zijn. De post zal 24/7 bemand zijn.

Steunpunt Lexmond
Naast de standplaats in Schoonrewoerd laat de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) ook een steunpunt bouwen in Lexmond. Deze locatie aan de Driemolensweg, eveneens in de nabijheid van de brandweerkazerne, biedt een overdekte opstelplaats voor 1 ambulance. Ook een wachtruimte voor het personeel en een toilet zullen niet ontbreken. Deze post zal aanmerkelijk kleiner worden dan de post in Schoonrewoerd omdat deze niet 24/7 bezet zal zijn. Ook deze post betreft een post voor een periode van 5 tot 10 jaar

Vrijdag 11 oktober maakte de RAVU bekend dat de posten “prefab” zullen zijn. Dat betekent dat de units in de fabriek volledig worden voorbereid en ook zo worden vervoerd. Op locatie worden de verschillende units aan elkaar gekoppeld en afgewerkt. Ook worden er in totaal 100 zonnepanelen op het dak van de posten geplaatst. De opgewekte energie wordt gebruikt voor het dagelijkse stroomverbruik en het elektrisch opwarmen. Hierdoor is een aansluiting op het gasnetwerk niet nodig.

De RAVU hoopt de posten in 2020 in gebruik te kunnen nemen. Tot die tijd zijn er steunpunten ingericht in de brandweerkazernes van Leerdam en Lexmond.

Geplaatst op: 11-10-2019 13:47 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.