Nieuwe tankautospuit voor brandweer Schoonrewoerd afgeleverd

SCHOONREWOERD – Brandweervoertuigen bouwer Ziegler Brandweertechniek uit het Groningse Winschoten heeft vrijdag 27 september een nieuwe tankautospuit afgeleverd voor de brandweer van Schoonrewoerd. Dat laat het Winschotense bedrijf woensdag 2 oktober weten.

Het nieuwe voertuig, met roepnummer 09-7131, is opgebouwd op basis van een Mercedes-Benz Atego en vervangt de huidige VOLVO die in 2017 in dienst kwam bij de Schoonrewoerdse spuitgasten. Het huidige voertuig is eigendom van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Omdat de brandweer van Schoonrewoerd sinds 2019 bij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) hoort moet het voertuig terug naar de rechtmatige eigenaar. Daarnaast krijgen alle posten binnen de VRU dezelfde soort voertuigen.

De voertuigspecificaties van de nieuwe Mercedes-Benz tankautospuit zijn als volgt:

 • Ziegler Z-CAB XL manschappencabine
 • TOP-INTEGRO dakset
 • ALPAS 5-luiks opbouw
 • 3610 mm wielbasis
 • 2300 mm voertuigbreedte
 • 200 kW
 • Watertank 1.500 liter
 • Ziegler pomp FPN 10-3000-2H
 • Automatische pompaftap
 • Z-Control bediening
 • Hydraulisch aangedreven generator 6,5 kVA
 • Hydraulisch aangedreven LD haspel
 • Elektrisch-hydraulisch ladderrek
 • Lichtmast met een draai- en kantelunit
 • Z-Vision LED verlichtingssysteem

Het nieuwe voertuig zal niet direct in dienst treden bij de Schoonrewoerdse spuitgasten. Momenteel wordt het voertuig in Utrecht volledig bepakt met alle benodigde materialen. Als dit gereed is komt het voertuig naar Schoonrewoerd voor een 3 maanden durend scholingsprogramma om met het voertuig te kunnen en mogen werken. Daarna zal het voertuig in dienst komen en neemt men definitief afscheid van de huidige VOLVO. Ook de brandweer van Leerdam krijgt binnenkort een identiek voertuig. Dit voertuig is nog niet afgeleverd.

Foto: Ziegler Brandweertechniek

Geplaatst op: 02-10-2019 12:01 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.