Meldkamer van de hulpdiensten in Gelderland-Zuid verhuist tijdelijk naar Arnhem

NIJMEGEN/ARNHEM – Wie in Gelderland-Zuid 112 belt krijgt vanaf november 2019 tijdelijk de meldkamer in Arnhem aan de lijn in plaats van Nijmegen. Dat meldt regionale krant De Gelderlander.

Beide meldkamers worden vanaf dat moment samengevoegd als tussenstap naar de samenvoeging naar 1 meldkamer voor 4 regio’s in Apeldoorn in 2022. Momenteel hebben alle 4 regio’s (Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden, Noord en Oost Gelderland en Twente) nog een eigen meldkamer. Landelijk zal het aantal meldkamers worden teruggebracht van 25 naar 10.

De meldkamers in Arnhem en Nijmegen kampen volgens de krant met personele krapte. Ook moet geïnvesteerd worden in de techniek om de meldkamers draaiende te houden. Deze krapte en investering kunnen met deze samenvoeging in één keer worden opgelost. De investering hoeft dan ook maar één keer te gebeuren.

De lokale kennis zal ondanks de samenvoeging zoveel mogelijk gewaarborgd blijven. Alle 60 centralisten van de meldkamer in Nijmegen zullen meegaan naar Arnhem. “De komende tijd zullen we de kennis overdragen aan elkaar. Daarnaast blijft de connectie met de collega’s in het veld ook behouden.” aldus een woordvoerder tegen de krant.

De meldkamer van Nijmegen zit nu nog in het politiebureau aan de Stieltjesstraat. Dit pand staat op de nominatie om verkocht te worden.

Bron: De Gelderlander

Geplaatst op: 16-09-2019 13:42 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.