Brandweer rukt uit voor paard te water in Herwijnen

Brandweer rukt uit voor paard te water in Herwijnen

HERWIJNEN – De brandweer van Herwijnen is zaterdagmiddag 24 augustus uitgerukt voor een melding van een paard te water in Herwijnen.

Het incident gebeurde omstreeks 12:00 uur in een weiland langs de Graaf Reinaldweg/N830, tussen de Peersteeg en de Zeek. Omdat het om een paard in het water ging reden de collega’s van Asperen ook mee. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van oppervlaktewater reddingen. De hulp van de collega’s uit Asperen bleek later echter toch niet nodig. Het paard kon zonder al te veel moeite weer op het droge worden geholpen. Na een kleine 20 minuten was het paard weer uit het water.

Foto’s: 112-Glasstad.nl / Erwin Vroegh

WhatsApp Image 2019-08-24 at 12.22.50

WhatsApp Image 2019-08-24 at 12.22.50(1)

Geplaatst op: 24-08-2019 19:24 uur

2 thoughts on “Brandweer rukt uit voor paard te water in Herwijnen

 1. Op Facebook stond ook een foto van een busje. Dat busje wordt toch alleen gebruikt als er gevaarlijke stoffen betrokken zijn? Hoe kan dat hij een paard te water?

  1. Hoi Kor,

   Het busje kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden zoals incidenten met gevaarlijke stoffen, reanimaties of het vervoeren van extra personeel/extra materiaal. In dit geval was het vervoeren van extra personeel en materiaal van toepassing.

   Met vriendelijke groet,

   Team 112-Glasstad.nl

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.