Brandweerposten in Vijfheerenlanden rukken vanaf nu uit bij melding van reanimatie

VIJFHEERENLANDEN – De brandweerposten in de gemeente Vijfheerenlanden kunnen vanaf nu (donderdag 1 augustus 2019) ook uitrukken bij een melding van een reanimatie. Dat laat de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten.

De afgelopen tijd hebben de brandweerposten uit de gemeente een intensieve training ondergaan om ook mee uit te kunnen rukken. Sinds donderdag 12:00 uur zijn de posten officieel inzetbaar. Hiermee zijn alle 71 brandweerposten in de VRU getraind om uit te rukken bij een reanimatie.

De reden om de brandweer mee uit te laten rukken is volgens de VRU simpel. “Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Vanwege ons fijnmazige netwerk van 71 posten kan de brandweer soms sneller ter plaatse zijn dan de ambulance. Daarom is de brandweer in onze regio getraind en toegerust om uit te kunnen rukken bij reanimatiemeldingen.” aldus de VRU in een reactie. Overigens hoeft de brandweer niet altijd mee uit te rukken. Als een ambulance direct beschikbaar is in de buurt wordt de brandweer niet gealarmeerd.

Geplaatst op: 01-08-2019 15:27 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.