Ziegler Brandweertechniek bouwt nieuwe tankautospuit voor brandweer Schoonrewoerd

SCHOONREWOERD – Brandweervoertuigenbouwer Ziegler Brandweertechniek uit het Groningse Winschoten bouwt sinds kort een nieuwe tankautospuit voor de brandweer van Schoonrewoerd.

Het nieuwe voertuig wordt opgebouwd op basis van een Mercedes-Benz Atego en vervangt de VOLVO FE die sinds 2017 in dienst is bij de Schoonrewoerdse spuitgasten. De reden voor het feit dat het huidige voertuig na 2 jaar alweer vervangen wordt is simpel. Hij is namelijk eigendom van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Sinds 2019 valt de brandweerpost van Schoonrewoerd echter onder de verantwoordelijkheid van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en dus moet het huidige voertuig terug naar de rechtmatige eigenaar.

De VRU is momenteel bezig met een grote vervangingsoperatie en wilt daarmee maximale uniformiteit in de regio creëren. Iedere post krijgt namelijk hetzelfde type voertuig. Ook de VOLVO’s van onder meer Meerkerk en Leerdam zullen binnenkort vervangen worden door nieuwe Atego’s.

Wanneer het nieuwe blusvoertuig operationeel is is nog niet bekend. Eerst zal ieder lid van de post na de aflevering een opleiding ondergaan om met het nieuwe voertuig te kunnen werken. Tot die tijd blijft de VOLVO in dienst. Deze wordt momenteel gehuurd van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Foto: De nieuwe tankautospuit voor de brandweer van Schoonrewoerd in opbouw – Ziegler Brandweertechniek

Geplaatst op: 27-06-2019 15:19 uur

 

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.