Opnieuw code geel vanwege zware regen- en onweersbuien

Opnieuw code geel vanwege zware regen- en onweersbuien

REGIO – Het KNMI heeft voor de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni opnieuw code geel afgegeven in de provincies Gelderland en Utrecht vanwege zware regen- en onweersbuien.

De waarschuwing geldt tussen 01:00 uur en 05:00 uur. Er wordt onweer, windstoten van 75 km/h en veel neerslag verwacht. Toch verwacht men dat het minder erg wordt ten opzichte van gisteren (dinsdag 4 juni). Toen werden er windstoten waargenomen van 100 km/h. Dinsdag werd code geel zelfs opgeschaald naar code oranje.

Stormschade
De storm van dinsdagavond zorgde in het hele land voor overlast. Overal in het land kwamen stormschades voor. Desondanks hoefde de brandweer in onze regio maar één keer uit te rukken. Aan de Gragtdijk in Heukelum sloeg aan het eind van de avond de bliksem in een boom waardoor diverse takken voor gevaar zorgden. De brandweerploegen van Culemborg en Asperen hebben deze klus geklaard.

Foto boven: Bliksem boven Heukelum tijdens de storm van 4 juni 2019 – Wilco den Besten

Geplaatst op: 05-06-2019 13:44 uur | Laatst bijgewerkt op: 05-06-2019 13:53 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.