Komst ambulanceposten Vijfheerenlanden naar verwachting eind 2019 gerealiseerd

Komst ambulanceposten Vijfheerenlanden naar verwachting eind 2019 gerealiseerd

VIJFHEERENLANDEN – De komst van twee nieuwe ambulanceposten in de gemeente Vijfheerenlanden is naar verwachting eind 2019 gerealiseerd. Dat laat de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) desgevraagd weten.

De RAVU heeft de ambulancezorg in de gemeente Vijfheerenlanden, na de gemeentelijke herindeling begin dit jaar, overgenomen van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Om overal in de gemeente te kunnen voldoen aan de maximale aanrijtijd van 15 minuten wil de RAVU twee nieuwe ambulanceposten bouwen. De ambulancepost in Meerkerk werd door de RAVU vanwege strategische redenen niet overgenomen en zal daarom binnenkort sluiten. Hier komt een nieuwe post in Schelluinen voor in de plaats.

Bouwvergunningen

Hoe de nieuwe posten in de gemeente Vijfheerenlanden eruit komen te zien en waar ze gaan komen kon de RAVU nog niet zeggen. De RAVU laat wel weten dat de benodigde bouwvergunningen inmiddels bij de gemeente zijn aangevraagd. “Zodra de vergunningen verleend zijn kunnen we definitief invulling geven aan de bouwplannen en starten met de nieuwbouw.” aldus een woordvoerder.

Steunpunten

Het streven is om de bouw van de posten eind 2019 gerealiseerd te hebben. Om tot die tijd aan de maximale aanrijtijd te kunnen voldoen heeft de RAVU begin dit jaar twee steunpunten gerealiseerd bij de brandweerposten van Leerdam en Lexmond. Deze plekken zijn niet 24/7 bezet met een ambulance, maar worden ingezet als de 15 minuten grens in een bepaald gebied niet gehaald dreigt te worden. Ook kan men in geval van nood de buurregio’s Gelderland-Zuid en Zuid-Holland Zuid inschakelen. Andersom geldt dit ook. Hoofdzakelijk wordt de ambulancezorg in de gemeente momenteel geregeld vanuit de post in Nieuwegein.

Geplaatst op: 27-05-2019 14:06 uur | Laatst bijgewerkt op: 28-05-2019 13:54 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.