Brandweer Asperen haalt 5e plaats bij wedstrijden in Loenen aan de Vecht

Brandweer Asperen haalt 5e plaats bij wedstrijden in Loenen aan de Vecht

LOENEN AAN DE VECHT – De brandweer van Asperen heeft zaterdag 12 mei de 5e plaats behaald bij brandweerwedstrijden in het Utrechtse Loenen aan de Vecht.

Aan de wedstrijden, die werden gepeeld in de klasse TS-HD, namen 10 ploegen deel. De top 3 geeft recht op plaatsing voor de volgende ronde.

Scenario
De deelnemende ploegen kregen als scenario een brand met een onwelgeworden ploeglid. In een schuur was door werkzaamheden brand ontstaan. Deze werd gemeld door de eigenaar van het pand. Een werknemer had een net gebruikte machine op een houten constructie gelegd. De brand ontstond omdat de machine nog warm was. De brand sloeg door naar de zolder. Deze kon alleen bereikt worden via de buitenkant door middel van een luik. De ploeg krijgt assistentie van een tweede tankautospuit. De pompbedienaar van het eerste voertuig is echter niet bekend met het andere voertuig. Hij geeft hierdoor te veel druk naar de eerste auto toe. de bevelvoerder van de tweede wagen raakt hierdoor in paniek en gestresst. Hij wordt onwel en moet door de pompbedienaar van het eerste voertuig worden opgevangen.

Uitslag
Hieronder een overzicht van de volledige uitslag in de 1e ronde gewestelijk, klasse TS-HD. De top 3 plaatst zich voor de volgende ronde. De 5e plaats voor de ploeg uit Asperen betekent helaas uitschakeling.

1: Putten 2
2: Halfweg
3: Elburg
4: Bunschoten 2
5: Asperen 3
6: Groenekan 2
7: Linschoten
8: Maarn-Maarsbergen
9: Purmerend
10: Veenendaal

Geplaatst op: 13-05-2019 13:50 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.