Brandweer Schoonrewoerd neemt deel aan grote oefening in Vianen

Brandweer Schoonrewoerd neemt deel aan grote oefening in Vianen

VIANEN – De brandweer van Schoonrewoerd heeft maandagavond 6 mei deelgenomen aan een grote oefening op een bedrijventerrein in Vianen.

De oefening speelde zich af bij een bedrijf aan de Lange Dreef. Verschillende brandweerposten uit de gemeenten Nieuwegein en Vijfheerenlanden waren bij de oefening aanwezig.

Scenario
De oefenleiding van de brandweer uit Hagestein had een uitdagend scenario in elkaar gezet. Bij een bedrijf aan de Lange Dreef in Vianen was brand uitgebroken tijdens productiewerkzaamheden. De brand breidde zich zo snel uit dat de brandweer genoodzaakt was om op te schalen naar “grote brand”. Enkele personen raakten vermist. Een werknemer, tevens ook BHV-er, werd door zijn collega’s ingeschakeld en kwam vanuit huis naar het bedrijf gereden. Op het terrein kwam hij met zijn auto onder een vrachtwagen terecht. De brandweer had de taak om de brand te blussen, de vermisten te redden en de BHV-er uit zijn auto te halen.

Samenwerking
De oefening was opgezet om de samenwerking tussen de posten uit de gemeenten Nieuwegein en Vijfheerenlanden te trainen. Aan de oefening deden de volgende posten en voertuigen mee:

  • Tankautospuit Hagestein
  • Tankautospuit Vianen
  • Tankautospuit Nieuwegein-Zuid
  • Tankautospuit Lexmond
  • Tankautospuit Schoonrewoerd
  • Officier van Dienst Binnensticht-Lekstroom (regio Lekstroom)

De oefenleiding van de post Hagestein kijkt terug op een geslaagde oefening. Op de Facebookpagina van de post laten zij weten dat alle oefendoelen zijn behaald.

Geplaatst op: 07-05-2019 10:29 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.