Brandweer rukt uit voor gasluchten en stormschade in Leerdam

Brandweer rukt uit voor gasluchten en stormschade in Leerdam

LEERDAM – De vrijwilligers van de Leerdamse brandweer hebben een druk weekend achter de rug. De spuitgasten moesten vrijdag 26 en zaterdag 27 april in totaal drie keer uitrukken voor meldingen in de Glasstad.

De eeerste melding kwam vrijdagavond 26 april omstreeks 22:00 uur binnen. Bewoners van de Lindestraat schakelde de brandweer in omdat zij een gaslucht roken. Diverse metingen van de brandweer wezen echter uit dat er geen afwijkende waarden aanwezig waren.

Zaterdag 27 april mochten de vrijwilligers twee keer kort na elkaar uitrukken. Omstreeks 10:00 uur mocht men met de hoogwerker naar het Lingesteynplantsoen voor een stormschade. Aldaar was een tak in een boom afgebroken welke daarna voor gevaar zorgde. De brandweer kon de tak verwijderen. Nog geen 40 minuten later gingen de piepers opnieuw. De tankautospuit werd opgeroepen voor een dienstverlening aan de Purper. Ook hier hadden bewoners net zoals vrijdagavond de brandweer ingeschakeld vanwege een gaslucht. Ook hier bleken geen afwijkende waarden aanwezig te zijn.

Foto: 112-Glasstad.nl / Pieter Horsting – Melding gaslucht Lindestraat Leerdam 26-04-2019

Geplaatst op 29-04-2019 11:32 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.