Nieuwe striping voor hulpverleningsvoertuigen

LANDELIJK – De voertuigen van de hulpverleningsdiensten uit Nederland zullen er vanaf vandaag (16 april 2019) wat anders uit gaan zien dan normaal. De striping wordt namelijk aangepast.

De huidige striping dateert uit 1993. Het is met de nieuwe striping de bedoeling dat de voertuigen met name in het donker nog beter zichtbaar zijn. De nieuwe striping is 2 keer zo breed als de huidige variant. Ook wordt de nieuwe striping wat hoger op de voertuigen geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen.

Op de voertuigen van de politie en de Marechaussee zijn enkele aanpassingen in de kleur aangebracht. Zo is de rood-oranje striping vervangen door rood en heeft de blauwe striping van de Marechaussee een iets andere tint gekregen.

Geleidelijk invoeren
Het is de bedoeling dat de nieuwe striping geleidelijk zichtbaar wordt in het straatbeeld. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is besloten om de nieuwe striping alleen bij nieuwe voertuigen in te voeren. Reeds bestaande voertuigen houden de huidige striping totdat deze vervangen worden.

Geplaatst op: 16-04-2019 16:37 uur

Reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.