Nieuwe striping voor hulpverleningsvoertuigen

Nieuwe striping voor hulpverleningsvoertuigen

LANDELIJK – De voertuigen van de hulpverleningsdiensten uit Nederland zullen er vanaf vandaag (16 april 2019) wat anders uit gaan zien dan normaal. De striping wordt namelijk aangepast.

De huidige striping dateert uit 1993. Het is met de nieuwe striping de bedoeling dat de voertuigen met name in het donker nog beter zichtbaar zijn. De nieuwe striping is 2 keer zo breed als de huidige variant. Ook wordt de nieuwe striping wat hoger op de voertuigen geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen.

Op de voertuigen van de politie en de Marechaussee zijn enkele aanpassingen in de kleur aangebracht. Zo is de rood-oranje striping vervangen door rood en heeft de blauwe striping van de Marechaussee een iets andere tint gekregen.

Geleidelijk invoeren
Het is de bedoeling dat de nieuwe striping geleidelijk zichtbaar wordt in het straatbeeld. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is besloten om de nieuwe striping alleen bij nieuwe voertuigen in te voeren. Reeds bestaande voertuigen houden de huidige striping totdat deze vervangen worden.

Geplaatst op: 16-04-2019 16:37 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.