Opnieuw wedstrijdploeg brandweer Asperen uitgeschakeld na wedstrijden in Zutphen

Opnieuw wedstrijdploeg brandweer Asperen uitgeschakeld na wedstrijden in Zutphen

ZUTPHEN – Opnieuw is zaterdag 30 maart een wedstrijdploeg van de brandweer uit Asperen uitgeschakeld bij brandweerwedstrijden.

De ploeg uit Asperen nam in Zutphen deel aan de wedstrijden in de klasse TS-HD. Zij namen het op tegen 9 andere ploegen uit de provincies Gelderland en Flevoland. De inzet was een plek in de top 3, welke recht geven op plaatsing voor de eerste ronde gewestelijk. Twee weken geleden werd ook al een wedstrijdploeg uit Asperen uitgeschakeld.

Scenario
De ploegen werden gealarmeerd voor een assistentie aan de politie. Er bleek brand te zijn ontstaan in een drugslab. Bij aankomst van de brandweer had het arrestatieteam al een persoon aangehouden. Deze zat onder de brandwonden. Ne enig speurwerk werd in een ruimte vol met rook een tweede slachtoffer gevonden. Hij had zich vastgeketend aan een paal. Hij vroeg aan de brandweer of zij zijn spullen in wilde pakken. Hier bleken pakketjes met drugs bij te zitten. Nadat ook hij veilig buiten was werd de zoekactie naar een derde slachtoffer voortgezet. Deze werd al snel in dronken toestand aangetroffen. Hierna konden de ploegen zich richten op het bestrijden van het vuur.

Uitslag:

1: Elspeet 2
2: Elburg
3: Waardenburg 4
4: Asperen 2
5: Kesteren
6: Oldebroek 2
7: Elst
8: Creil
9: Garderen
10: Wageningen

De brandweer van Asperen heeft na deze wedstrijd nog 1 ploeg over in de klasse TS-HD. Op 16 april gaan zij in Lichtenvoorde proberen om zich wel te plaatsen voor de volgende ronde.

Geplaatst op: 31-03-2019 15:42 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.