Brandweer Asperen vroegtijdig uitgeschakeld in klasse 112 bij wedstrijden in Stroe

Brandweer Asperen vroegtijdig uitgeschakeld in klasse 112 bij wedstrijden in Stroe

STROE – De brandweer van Asperen is zaterdag 16 maart vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse 112 tijdens provinciale brandweerwedstrijden in het Gelderse Stroe.

De wedstrijden werden georganiseerd door de brandweer uit Kootwijkerbroek. De ploeg uit Asperen moest het opnemen tegen 9 andere ploegen uit Gelderland en Flevoland. De top 3 plaatst zich voor de eerste ronde gewestelijk.

Scenario
De ploegen van de klasse 112 kregen een uitdagend scenario. Tijdens werkzaamheden aan een oude machine bij een bedrijf aan de Wolfweg raakt een medewerker gespiest. Een collega op een heftruck ziet dit gebeuren en rijdt zijn heftruck achteruit. Tijdens het achteruit rijden schuift de last van de lepels af. Deze komt vervolgens op een collega terecht. Een slagaderlijke bloeding in het bovenbeen bij deze collega is het gevolg. Tijdens de behandeling van een van de slachtoffers komt een andere man met brandwonden de hal ingerend. Dit is de huurder van een aangrenzend pand. Tijdens een verkenning zal de brandweer hier een synthetisch drugslab ontdekken.

Uitslag
De ploegen streden om een plek in de eerste ronde gewestelijk. De top 3 komt hiervoor in aanmerking:

1: Ochten
2: Wezep
3: Biddinghuizen
4: Harderwijk
5: Elspeet
6: Asperen
7: Voorthuizen
8: Ermelo
9: Emmeloord
10: Zwartebroek

De brandweer van Asperen is vroegtijdig uitgeschakeld in de klasse 112. Op 30 maart a.s. zal een andere ploeg van de post in Zutphen deelnemen aan de klasse TS-HD.

Geplaatst op: 16-03-2019 20:55 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.