Politie stopt onder invloed van alcohol rijdende Pool op A15 bij Vuren

Politie stopt onder invloed van alcohol rijdende Pool op A15 bij Vuren

VUREN – De politie heeft zaterdag 23 februari op de A15 bij Vuren een 34-jarige man uit Polen weten te stoppen. De man reed vermoedelijk onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 16:20 uur een melding van een aanrijding op de A15 bij Tiel waarbij de tegenpartij was doorgereden. De melder bleef achter het doorgereden voertuig rijden. Gezien het rijgedrag van de bestuurder had de melder het vermoeden dat de man onder invloed was van alcohol.

Ter hoogte van Rumpt kreeg de politie de bewuste auto in het vizier. De bestuurder vertoonde slingerend rijgedrag, waarop de politie de rijbanen afblokte en er zo voor zorgde dat het gevaar voor het overige verkeer beperkt werd. Nabij de afrit Vuren kon de bestuurder veilig aan de kant worden gezet.

910 ug/l
De man onderging een blaastest op het voorselectie aparaat. Dit resulteerde in een F-indicatie, waarop de man naar het politiebureau werd overgebracht. Daar blies de man uiteindelijk 910 ug/l, meer dan 4x de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Geplaatst op: 25-02-2019 10:55 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.