Zeven schapen gestolen uit weiland in Enspijk

Zeven schapen gestolen uit weiland in Enspijk

ENSPIJK – Uit een weiland in Enspijk zijn tussen maandag 4 en zondag 17 februari zeven schapen gestolen. Dat meldt de politie West Betuwe op Facebook.

De diefstallen vonden plaats in een weiland grenzend aan de Panweg en de Deilsegraaf. De eerste diefstal vond plaats tussen maandag 4 februari 17:00 uur en dinsdag 5 februari 09:00 uur. In die periode werden drie drachtige schapen, van het ras witte Texelaars, weggenomen. Op zaterdag 16 februari werd op klaarlichte dag nog eens één schaap weggenomen. In de daarop volgende nacht (16 op 17 februari) werden nog eens 3 schapen, van de rassen witte en blauwe Texelaars, weggenomen. De schapen zijn niet geschikt voor consumptie omdat deze onlangs ontwormt en gevaccineerd zijn tegen bepaalde schapenziektes.

De politie is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien. Ook zijn zij op zoek naar boeren uit de omgeving die ook met schapendiefstal te maken hebben gehad. Heeft u meer informatie? Of bent u een van die boeren? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld bij het doorgeven van uw informatie het registratienummer 2019055706.

Geplaatst op: 17-02-2019 19:19 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.