Stankoverlast in groot gedeelte van het land door lekkende tankwagen in Alblasserdam

Stankoverlast in groot gedeelte van het land door lekkende tankwagen in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – In een groot gedeelte van het land hebben mensen zaterdag 9 februari al de hele dag last van een gas- of rubberachtige lucht. De lucht is afkomstig van een lekkende tankwagen in het Zuid-Hollandse Alblasserdam.

De tankwagen was gevuld met de stof Petrolad. Door een probleem met de temperatuur in de tank kon de stof in een gasachtige vorm uit de tank ontsnappen. Hulpdiensten hebben groot ingezet en opgeschaald naar GRIP 2. De brandweer heeft in een straal van 400 meter metingen uitgevoerd. Buiten deze straal werden geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten.

NL-Alert
Hoewel er buiten de 400 meter geen verhoogde concentraties werden gemeten zijn er in een groot gedeelte van het land 2 NL-Alerts verzonden. De veiligheidsregio meldt in deze NL-Alerts dat de gezondheidsrisico’s nihil zijn. Wel kan de stank leiden overgeven en misselijkheid. De stank is tot aan het Drentse Emmen waarneembaar. Omstreeks 16:12 werd via een laatste NL-Alert bekend gemaakt dat het incident onder controle was en de overlast zou afnemen. Wie nog overlast in huis ervaarde werd gevraagd goed te ventileren met geopende ramen en deuren.

Geplaatst op 09-02-2019 13:30 uur | Laatst bijgewerkt op 09-02-2019 16:17 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.