Draagproef nieuwe ambulancekleding van start

Draagproef nieuwe ambulancekleding van start

LANDELIJK – De landelijke draagproef voor de nieuwe ambulancekleding gaat woensdag 6 februari van start. Tijdens deze draagproef testen de ambulancehulpverleners de nieuwe kleding in de praktijk.

De draagproef loopt van 6 februari t/m 27 februari 2019. Het kan de komende tijd dus voorkomen dat u de hulpverleners in andere kleding ziet dan u gewend bent. Het zijn echter dezelfde hulpverleners dan die de huidige kleding dragen. Tijdens de proef wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding.

De ambulancesector was hard toe aan nieuwe kleding. De huidige kleding heeft de afgelopen jaren onder meer ingeboed aan herkenbaarheid omdat andere bedrijven en diensten vergelijkbare kleding dragen. Alle ambulancediensten uit het land leveren 2 personen die aan de draagproef deelnemen.

Na de draagproef zullen “de puntjes op de i gezet worden” waarna de nieuwe kleding zal worden uitgeleverd. Naar verwachting zullen de eerste ambulancediensten in de zomer over gaan op de nieuwe kleding.

Foto boven: Sietze Kijlstra

Geplaatst op 04-02-2018 21:47 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.