Achtervolging door centrum Leerdam eindigt in crash tegen winkelpand

Achtervolging door centrum Leerdam eindigt in crash tegen winkelpand

LEERDAM – Een achtervolging van een personenauto in Leerdam is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari geëindigd in een crash tegen een winkelpand.

Surveillerende agenten gaven de auto omstreeks 04:00 uur in het centrum een stopteken. In plaats van te stoppen ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Een crash tegen de gevel van een winkel aan de Vlietskant was het gevolg. Zowel de gevel van de winkel, de auto van de bestuurder als een geparkeerde personenauto raakten beschadigd.

De bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een blaas- en speekseltest gaven de indicatie dat de bestuurder van zowel alcohol als drugs onder invloed was. De bestuurder is na controle van het ambulancepersoneel aangehouden door de politie. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Foto: Politie Vijfheerenlanden

Geplaatst op 03-02-2019 11:37 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.