180 uur werkstraf geëist tegen verdachte van hennepteelt in afgebrand pand

180 uur werkstraf geëist tegen verdachte van hennepteelt in afgebrand pand

LEERDAM – De officier van justitie heeft 180 uur werkstraf geëist tegen de 43-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand op 17 juni 2017 aan de Hoogstraat in Leerdam.

De brand onstond zaterdagavond 17 juni 2017. Het pand brandde grotendeels uit. Een dag later werd in het pand een hennepkwekerij aangetroffen. Op dinsdag 20 juni 2017 werd de toen 42-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

De inmiddels 43-jarige man ontkende woensdagmiddag 16 januari in de Rotterdamse rechtbank alle betrokkenheid. De man zou het pand hebben onderverhuurd aan een vrouw uit Eindhoven. Zij zou volgens de man achter de kwekerij zitten.

De officier van justitie acht de betrokkenheid van de 43-jarige man bewezen en eist om deze reden een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar. Ook eist zij dat de verdachte een schadevergoeding van €455.000,- betaalt aan het echtpaar waar hij het pand van huurde.

De uitspraak is over 2 weken.

Foto boven: Hulpdiensten Gorinchem / Max Liet

Geplaatst op 16-01-2019 21:59 uur

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.